logo trimsalon beautyfur
logo trimsalon beautyfur VVTN lid

Puppybeurt


Waarom en wanneer met uw puppy naar de trimsalon?

Heeft u (binnenkort) een puppy in huis? Dat betekent natuurlijk heel veel liefde en plezier maar daarnaast ook veel zorg en opvoeding.

Een puppyvacht heeft meestal nog niet veel aandacht nodig. Toch raad ik u aan om uw pup vanaf het begin te laten wennen aan de vachtverzorging die hij of zij tijdens zijn leven nodig heeft. Honden met een lange(re) vacht wekelijks even doorborstelen en kammen om zo te laten wennen aan aanrakingen die nodig zijn voor de vachtverzorging, zorgt ervoor dat al deze handelingen gewoon worden voor de hond en hij/zij dit moeiteloos toelaat.

In de trimsalon bied ik speciale puppy wenbeurtjes aan. Ook dit helpt de hond te wennen aan de vachtverzorging die hij op latere leeftijd steeds nodig zal hebben. De puppy leert zo al vroeg aan de geluiden, geuren en handelingen in de trimsalon wennen. Ik neem ruim de tijd voor de pup. Is hij/zij niet te angstig dan zal ik hem/haar de eerste keer wassen en drogen, doorborstelen en een sanitaire knipbeurt geven. Dat houdt in het haar onder de voetjes knippen, bij de oogjes en het poepertje. Maar het moet een positieve ervaring zijn dus gaat dit (nog) niet, laat ik het achterwege. Het is aan te raden om uw pup zo'n eerste wenbeurtje te geven tussen een leeftijd van 12 en 15 weken. Want dit is de periode waarin de pup kennis maakt met de wereld en alle indrukken die hij in deze tijd opdoet zullen worden opgeslagen. Vanaf 16 weken kan er een angstperiode optreden waarin de pup alle onbekende situaties zal vermijden of proberen te ontvluchten.

De prijs voor een puppy wenbeurtje is €20. Maakt u gelijk een vervolgafspraak voor de eerste echte trimbeurt dan krijgt u €5 korting op de eerste volledige trimbeurt.

Rakker de Boomer