logo trimsalon beautyfur
logo trimsalon beautyfur VVTN lid

Over Trimsalon BeautyFur


Trimsalon BeautyFur is een kleinschalige honden trimsalon in Dronten-Zuid

met klanten vanuit o.a. Kampen, Biddinghuizen, Swifterbant en Zeewolde. Honden van allerlei maten en rassen zijn welkom. Ook een trimbehandeling voor konijnen en cavia's is mogelijk. Ik behandel altijd maar een hond tegelijk. Tenzij de honden op hetzelfde adres wonen en goed aan elkaar zijn gewend. Honden van allerlei maten en rassen zijn welkom. Ook een trimbehandeling voor konijnen en cavia's is mogelijk. Ik behandel altijd maar een hond tegelijk. Tenzij de honden op hetzelfde adres wonen en goed aan elkaar zijn gewend. Ik plan de afspraak voor uw hond ruim in zodat ik de tijd kan nemen voor hem of haar. Ik vind het erg belangrijk dat de hond zich allereerst zoveel mogelijk op zijn/haar gemak voelt. Ik zal altijd met u bespreken wat uw wensen zijn en daarna een advies op maat geven.

Mijn werkwijze is zoveel mogelijk vachtbesparend, dus niet-invasief. Ik zal dus altijd kijken welke methode het beste is om de vacht zo optimaal mogelijk te houden. Het ouderwets ontwollen met bijvoorbeeld furminators en harkjes zal ik bijvoorbeeld niet doen omdat dit veel schade geeft aan de vacht. In plaats hiervan gebruik ik de bad-en blaasmethode (zie voor uitleg op deze site).

Ook knip of scheer ik niet in onderwol (tenzij dit om medische redenen noodzakelijk is). Zo zal ik bijvoorbeeld niet beginnen aan het bekende "boo" (beertjes) model bij keeshondjes omdat dit er weliswaar na de eerste keer erg schattig uit zal zien maar op den duur vacht- en/of huidproblemen bij de hond kan veroorzaken. En het welzijn van uw hond staat bij mij altijd voorop.

Bent u niet tevreden? Dan verwacht ik dat u dit niet eerst uitgebreid met anderen bespreekt bijvoorbeeld op social media maar dat u dit aan mij zelf doorgeeft zodat ik een passende oplossing of uitleg kan geven.

De trimster

Mijn naam is Rody Vossebelt. Ik ben getrouwd met Menno en samen hebben we vier kinderen. Ik heb gewerkt in de zorg totdat ik besloot thuis voor de kinderen te zorgen. Nu ze weer wat ouder zijn wilde ik graag weer aan het werk. Omdat ik al van kleins af aan dol ben op dieren en vooral op honden besloot ik mijn hart te volgen en ben ik begonnen met een honden trimopleiding. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van Trimsalon BeautyFur hier in Dronten en geniet van alle honden, klein en groot!

Eerst heb ik een opleiding gevolgd speciaal voor het trimmen van doodles en waterhonden. Maar ik wilde graag meer en ben daarom in 2016 gestart met de algemene opleiding hondentrimmen bij het huisdier kennis instituut (HKI) te Bunnik. In april 2017 heb ik hiervoor mijn theorie met een mooie 9 behaald. En in september 2018 heb ik ook de praktijk afgerond waardoor ik mij gediplomeerd trimster mag noemen.

Vindt u het ook belangrijk dat uw hond er op zijn/haar mooist uitziet? Maak dan gauw eens een afspraak. En zit u met uw handen in het haar, vanwege klitten enz. dan geef ik u graag advies.

Bel of mail naar het aangegeven adres/telefoonnummer


Diploma's & certificaten
Algemeen Huisdier Kennis instituut diploma Diploma doodle specialisatie poedel specialisatie certificaat 2 Poedel specialisatie certificaat